ERDON Helyi hírek

2011.01.16. 12:57

Búvárbál volt oklevélosztással

<p>Nagyvárad - Péntek este a váradi Nautilus Klub megrendezte szokásos éveleji búvárbálját a Continental Szálloda egyik szórakozóhelyiségében. Lunca Tamás elnök okleveleket és tanúsítványokat is kiosztott.</p>

Péntek este a nagyváradi Nautilus Klub megrendezte szokásos éveleji búvárbálját a Continental Szálloda night clubjában. Hagyománynak számít ugyanis a társaság életében, hogy minden év januárjában vagy februárjában összegyűlnek a tagok, hogy egy jó hangulatú összejövetel keretében megbeszéljék az elmúlt esztendő történéseit, felelevenítsék a közösen átélt emlékeket, kalandokat. Lunca Tamás elnök általában különböző meglepetésekről is szokott gondoskodni: egyszer például búváröltözékbe bújt csinos manökenek tartottak divatbemutatót, az idén pedig egy nemzetközileg is elismert magyarországi vízalatti természetfotós, Selmeczi Dániel volt a díszvendég, aki néhány fényképét is magával hozta, illetve levetítette azt a rövidfilmet, melyet tavaly készített az indonéziai Raja Ampatban. A korallsziget egy kedvelt célállomása a búvároknak, bár még szűz területnek számít, mert csak tíz évvel ezelőtt fedezték fel a szépségeit.

Búvártorta

Évértékelő beszámolójában Lunca Tamás felidézte egyebek mellett a malajziai, a szingapúri, az egyiptomi és a horvátországi kirándulásokat, szafariutakat. Egy szomorú eseményt is megemlített, amikor tavaly nyáron egy Arad melletti tóban vízbefulladt 19 éves lány holttestét hozták a felszínre. Ezután vidámabb percek következtek, az okleveleknek és a tanúsítványoknak az átadásai. Mint kiderült, az elmúlt időszakban 46-an kezdőbúvár, 11-en mentőbúvár, 14-en speciális búvár, 3-an pedig mesterbúvár-képesítést szereztek. Az ünnepélyes díjkiosztó után egy búvárt ábrázoló marcipántortát is betoltak a terembe, melynek nem kegyelmeztek a mélyvízek szerelmesei.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!