ERDON Helyi hírek

2011.01.04. 12:23

A gyerekekért túrnak

<p>Kolozsvár - A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) frissen alakult Szociális Bizottsága nagy tervekkel indítja a 2011-es évet. Első projektjük a Turi-muri turkáló nevet viseli, célja a beutalt beteg gyerekek életének megszépítése. A kolozsváriak szuper-olcsó ruhákra és mosolygó gyerekekre számíthatnak.</p>

Első lépésként arra kérik a lakosságot, hogy a rég nem használt vagy fölösleges ruhadarabjaikat január 2-12. között juttassák el a KMDSZ Petőfi Sándor (Avram Iancu) utca 21. szám alatti irodájába. Az összegyűlt ruhadarabokból január 13-án, 17 órától bárki kedvére válogathat, az érdeklődök a Mócok útja 75. szám alatt járulhatnak hozzá a nemes célhoz. Darabonként - egyetemista áron - egy lejt kell majd kihúzni a pénztárcákból.

A szervezők a bevételből bohócruhákat vásárolnak. Az önkéntes bohócok rendszeresen ellátogatnak majd a helyi gyerekkórházakban betegeskedőkhöz.

„A KMDSZ Szociális Bizottság csapata arra kér mindenkit, hogy járuljon hozzá egy kisember pillanatnyi boldogságához: vagy ruháival, vagy vásárlási kedvével vegyen részt az akcióban” – zárul a diákszervezet közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!