ERDON Helyi hírek

2010.12.08. 16:21

Várad a Google Street View-n

<p>Nagyvárad - Más perspektívából is látható a bihari megyeszékhely: már Várad vonatkozásában is elérhető a Google Street View.</p>

E héten 8 romániai város is felkerült a szolgáltatásba: Várad, Bukarest, Arad, Brassó, Temesvár, Kolozsvár, Konstanca és Nagyszeben. A Google Street View autói tavaly júliusban voltak nagyváradon, képeket rögzítettek az akkor még csak tervezett bővítéshez.

A Google Mapsben először észak-amerikai, majd nyugat-európai városokról jelent meg az utcaszintű fényképnézet. Hogy a cég mi alapján veszi sorra a városokat, és mi az üzleti modell, nem nyilvános, de egy elemzés szerint „nem életszerűtlen”, hogy a nagyobb turistaforgalmat vonzó városok üzleti tárgyalásokon igyekezzenek meggyőzni a Google-t, ahogy feltehetően az ingatlanfejlesztők is lehetőséget látnak a Mapsen keresztül virtuálisan bejárható városokban.

A nagy-britanniai nagyvárosok utcaképei alig másfél hónapja váltak elérhetővé a rendszerben: akkor nagy port kavart, hogy a fotókra került emberek egy része levetette a képeket, de a Google úgy reagált: kevesebb panaszt kaptak a vártnál.

Romániából jelenleg húsz romániai város és régió van befotózva. A többi országban idén év végére szintén szeretnék elérni ezt a húszas számot. Magyarországon egyelőre csak Budapest tekintető meg, de például Szlovákiában Kassa (Kosice) vagy éppen Besztercebánya (Banská Bystrica) is terítékre került már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!