ERDON Helyi hírek

2010.12.17. 15:39

Üvegpiramishoz üvegajtó

<p>Nagyvárad - A napokban egy automata üvegajtót szereltek fel a nagyváradi Polgármesteri Hivatal bejáratához, az emeletre vezető lépcsőkkel szemben.</p>

A váradi városvezetés szerint azért volt szükség erre a beruházásra mert a régebbi ajtó nehezebben nyílt. Nyaranként általában nyitva hagyták a kovácsoltvassal díszített portát, de a hideg beálltával ez már nem lehetséges. A városvezetés úgy döntött nem szereli le a régi ajtót, hanem kitámasztja és elé egy automatikusan nyíló - általában a benzinkutaknál, bevásárlóközpontoknál és bankoknál használt - mozgásérzékelős üvegajtót helyez.

A húszezer lejbe kerülő beruházás kapcsolódik a városháza udvarán épülő "üvegpiramis"-hoz is, hiszen ugyanaz a magyarországi kivitelező cég. Az üvegpiramishoz hasonlóan az üvegajtó nem mindenkinek nyerte el tetszését, mondván: válság idején nem ez a leghasznosabb beruházás. A 1,5 millió lejbe kerülő piramis egyébként javában épül a városháza udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!