ERDON Helyi hírek

2010.12.13. 15:45

Szempontok vásárláskor

<p>Bihar megye - A Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal közleményében a következőkre hívja fel a vásárlók figyelmét: ha gyerekjátékot vásárolunk, figyeljük meg, hogy a csomagoláson fel van-e tüntetve, hány éves kortól ajánlott, s tartsuk is be ezeket az ajánlásokat.</p>

Például három évesnél kisebb gyerek esetén a játék nem szabad apró, leváló részekkel rendelkezzen, melyeket a gyerek lenyelhet; fontos az is, hogy ne tudja magát megsebesíteni a játékkal - például ne legyenek éles sarkai, durva felületei. Fontos szempont az is vásárláskor, hogy például a babák haja nem hullik-e, ugyanis ez is veszélyes lehet egy kisgyerek számára.

Az élelmiszerek esetén vizsgáljuk meg, hogy megfelelő hőmérsékleten vannak-e tárolva, csomagolásuk ép-e, s persze hogy nem járt-e le a szavatossági idejük.

Az árammal működő karácsonyfadíszeknél vizsgáljuk meg, hogy van-e földelésük, s hogy épek-e. Felszerelésükkor tartsuk be a használati utasításokat, s például ne használjunk beltéri díszeket a szabad ég alatt. A különböző mécseseket, gyertyákat, füstölőket ne hagyjuk felügyelet nélkül, illetve ne használjuk ezeket gyúlékony anyagok közelében. Óvakodjunk az illatosított termékek használatától olyan emberek mellett, akik allergiában, asztmában, vagy egyéb légzési bántalmakban szenvednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!