ERDON Helyi hírek

2010.12.17. 17:57

Sípályaavató Borszéken

<p>Borszék - Elena Udrea régiófejlesztési és turisztikai miniszter valamint Moldován József távközlési államtitkár jelenlétében avatták fel ma (december 17-én) a borszéki Reménység sípálya-együttest.</p>

Az RMDSz célja az, hogy elősegítse a magyarok lakta megyék, de tágabb értelemben az egész Erdély gazdasági fejlődését. Ez a borszéki beruházás is ékes bizonyítéka annak, hogy tudunk tenni és teszünk is lépéseket közösségeink fejlődése érdekében. Annak ellenére, hogy nehéz esztendőnek érünk a végére, komoly megvalósításokkal büszkélkedhetünk, és elértük, hogy az RMDSz, kormánykoalíciós partnerével gazdasági növekedést hozott Hargita megyébe ” - mondta Moldován József államtitkár a borszéki Reménység sípálya-komplexum mai avatóján, és köszönetét fejezte ki a jelen lévő Elena Udrea régiófejlesztési és turisztikai miniszternek azért, hogy partner a székelyföldi projektek támogatásában.

Ünnepi beszédében Mik József, Borszék polgármestere arról beszélt, hogy ma egy olyan pillanatnak voltunk tanúi, amely örökre meghatározhatja a város jövőjét.

Borszék egy elismert turisztikai márkanév, amelyet ásványvizei révén ismertek és ismernek ma is itthon és külföldön. Eljött az a pillanat, amikor ezt a már meglévő márkanevet, a természeti adottságaink kihasználásával saját javunkra fordítsuk: Borszék elismert név lehet és kell legyen a téli sportokat kedvelő hazai és külföldi turisták számára” - fogalmazott Mik József.

Elena Udrea régiófejlesztési és turisztikai miniszter azt mondta: beszélnünk kell azokról a dolgokról is, amelyek nem olyanok, amilyeneknek lenniük kellene ebben a fürdővárosban, éspedig Borszék épített örökségéről, az elhagyott, igencsak leromlott állapotban lévő villákról. Ennek az örökségnek szüksége van egy felelős tulajdonosra, és be kell kapcsolni őket a turisztikai körforgásba, ellenkező esetben, az új sípályák ellenére sem tud ez a fürdőváros olyan színvonalú turisztikai szolgáltatást nyújtani, mint amilyet ma az európai fürdővárosokban élvezhetnek a turisták” - jelentette ki Udrea.

Szólt a ma avatott beruházás folytatásáról is: alapul véve a magyarországi mintákat, egy olyan modern welness fürdő és kezelőbázis kiépítését tervezik, amely felhasználná és kihasználná Borszék híres és elismert ásványvizeit.

Miután elvágták a sípálya-komplexum avató szallagját, Elena Udrea miniszter és Mik József polgármesrer aláírta a borszéki turizmus népszerűsítését célzó finanszírozási projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!