ERDON Helyi hírek

2010.12.23. 08:54

Érmihályfalvi Fotóklub: első csoportos kiállítás

<p>Bihar megye - A napokban került sor az érmihályfalvi Érmellék 2009 Fotóklub tagjainak első csoportos kiállításának megnyitójára. „Az érdeklődés nem arányos a klubtagok lelkesedésével” – állapította meg Bíró Károly klubvezető.</p>

A Futrinka Játszóház Padlás GalériájábanGeri Judit köszöntötte a jobbára a kiállítók családtagjaiból állt közönséget, megállapítva, hogy az Érmellék 2009 Fotóklub  létrejöttével tovább gazdagodott a város kulturális élete. Bíró Károly, a klub vezetője kifejtette: a tárlatnak nincs semmilyen különös apropója, hacsak az nem, hogy a hazai közönség előtt még nem volt a tagoknak közös kiállítása. Egyénileg már bemutatkozott Biró Károly, id.Toroczkai Károly és Csorba Sándor is, vendégül látták a margittai Helios  és a moldovai Luceafărul  fotóklubok, illetve Tóth István fotóművész kiállítását, magukéval pedig az ősszel Szlovákiában vendégeskedtek.

Tizenegy kiállító

Ezúttal a klub 12 tagja – Bíró Károly, Csorba Sándor, Gyula Lehel, Jackson (Szilágyi István), Kecskés Lajos, Kele Imre, dr.Kovács Emese, Rencz Csaba, Szalai Ilona, id.Toroczkai Károly, ifj.Toroczkai Károly és Zöld Szabolcs  – állított ki, de olyan felvételek is láthatóak, melyek mintegy jegyzőkönyvként elevenítik fel az úgynevezett fotósétákat, a klubgyűléseket, vagy éppen a kiállítás előkészítését. Mi sem volt természetesebb, hogy a minapi megnyitó közben – melyen közreműkött a Bartók Béla Citerazenekar  – is sűrűn villogtak a vakuk. Bíró Károly csalódottságának is hangot adott a tárlat iránti érdeklődés – pontosabban az érdeklődés hiányának – láttán. A megnyitó résztvevőinél azért többen látták a képeket, hiszen az azt megelőző könyvbemutatón ott voltak is betértek a panók közé, igaz, ők már nem várták meg a következő eseményt. Aki ezek után lenne kíváncsi a kiállításra, az a játszóház nyitvatartásának órarendje szerint tekintheti még meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!