ERDON Helyi hírek

2010.12.20. 10:25

Nyissunk meg szívünket a lángnak

<p>Nagyvárad - A negyedik, s egyben a legünnepélyesebb gyertyagyújtási ceremónián vettek részt a nagyváradi Szent László római-katolikus gimnázium diákjai és tanárai ma reggel, az iskola sporttermében.</p>

Az iskola sporttermében elhelyezett hatalmas adventi koszorú negyedik gyertyáját ezúttal Böcskei László püspök gyújtotta meg, aki egyúttal felhívást intézett a jelenlévőkhöz: nyissuk meg szívünket ennek a lángnak, s hagyjuk, hogy égessen ki belőle mindent ami meggátolna bennünket abban, hogy Betlehem boldogsága elkísérjen.

Felragyogott

A gyertyagyújtási ceremónia alatt a gyerekek Boros Beatrice zenetanár vezetésével dicsőítő dalokat adtak elő, s versek is elhangzottak.

A negyedik gyertya meggyújtsának kapcsán a püspök elmondta: amikor az első gyertya nagyon kicsi fénye felragyogott, a fény elűzte a sötétséget. Hetek múltak, s a sötétség egyre gyengült, a fény egyre gyarapodott, mígnem teljes lett, s ezáltal közelebb kerültünk a karácsonyhoz is. Persze a négy gyertya nem maga az „igazi” fény - ennél erősebb, mélyrehatóbb fény is létezik, s ezt kell várjuk karácsonykor: annak a fényét, akinek az eljövetelét az angyalok hirdették meg. „A mi kis fényünkkel forduljunk Betlehem felé és tárt szívvel fogadjuk be Jézus fényét az életünkbe” -mondta a psüpök.

Látványos pillanat

A gyertyagyújtási ceremónia egyik megindító és egyben látványos pillanata volt, amikor a nagy koszorú negyedik gyertyájáról a az osztályok által külön elkészített kis adventi koszorúkon is meggyújtották a negyedik gyertyát, kiteljesítve a fényt.

A ceremóniában Szabó Ervin spirituális is közreműködött, annak befejeztével pedig az ötödik A osztály diákjai pásztorjátékot adtak elő, Balázs Hajnalka tanárnő vezetésével.

A karácsonyi program az alsó tagozatosok,valamint az V-XII osztályosoknak tartott szentmisékkel folytatódott, majd a nagyok karácsonyi műsort adtak elő a díszteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!