ERDON Helyi hírek

2010.12.21. 06:33

Mégsem utazhat a váradi Megasztár?

<p>Még nem is élt vele, de úgy tűnik, máris búcsúzhat az egyik nyereményétől a nagyváradi Megasztár. Meghiúsulhat Tolvai Renáta utazása Mauritiusra.</p>

Álomutazásnak beharangozott nyereményt is elhódított az a nagyváradi lány, aki megnyerte az egyik magyarországi kereskedelmi tévécsatorna showműsorát. De lehet, hogy végül nem megy sehova. Mint arról beszámoltunk, Tolvai Renáta többféle nyereménye között egy egzotikus utazás is szerepelt. Oldalunknak a lány édesapja, Tolvai Gyula is örömmel újságolta két napja telefonon Budapestről, hogy Renáta Mauritiusra utazhat, amikor majd akar. Maga az új Megasztár kérdésünkre akkor azt mondta, még nem tudja, mikor lesz ideje élni ezzel a lehetőséggel. Úgy tűnik azonban, végül nem idő kérdése lesz a megoldás.
 
Dupla bukta
 
Egyik napról a másikra ugyanis az derült ki, hogy csődbe jutott az Aeroviva Utazási Iroda. Ez a cég ajánlotta fel Renátának is a kirándulást. Ugyancsak ez a vállalkozás élt hasonló ajánlttal a konkurens tévécsatornán futott X-Faktor felé: azt tudatta, hogy ennek a műsornak a nyertese, Vastag Csaba egy thaiföldi ajándékutazásra mehet. A múlt hét végén megtett ajánlatok után egy nappal, azaz hétfőn a cég már azt közölte: azonnali hatállyal beszünteti a tevékenységét. Ám e két ajánlat becsődölése mellett még sok ügyfelét is érinti a kialakult helyzet. Az Aeroviva honlapján azt közölte, hogy december 20-val megszüntette utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét, de  egyetlen utasa sem marad külföldön; az iroda engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta, és törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. A közlemény szerint a cég mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerülje, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült.
A társaság közli azt is, hogy minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utas sem marad külföldön. A közlemény szerint az utazásszervező kártérítési kötelezettségét, beleértve a charter járatokra szervezett utazásokat is, az Aeroviva Kft. vagyoni biztosíték biztosítása alapján a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe vállalja át. A hirado.hu információi szerint az Aeroviva Holidays utazási iroda vasárnap behívatta a dolgozóit, hogy közöljék velük, megszűnik a munkahelyük. Úgy tudni, az iroda már pénteken azt mondta próbaidős munkatársainak, hogy hétfőtől nem tartanak igényt a munkájukra. Például az X-Faktor című műsorban azonban még hirdetett a cég - órákkal azelőtt, hogy végül bejelentette leállását. Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a bejelentés mindenkit meglepett, de már megkezdték az információ- és adatgyűjtést arról, hogy hány utast, hogyan érint a csőd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!