ERDON Helyi hírek

2010.12.21. 07:49

Jövőre felépül a kultúrotthon Batizon

<p>Szatmár megye - Batiz község polgármesterének állítása szerint a következő esztendőben mindenképpen felépítik a település multifunkcionális művelődési házát, amelyet saját költségvetésükből valósítanak meg.</p>

Iosif Roca,Batiz község polgármestere az Erdonnak úgy nyilatkozott, hogy legkésőbb 2011 nyarának végére mindenképpen felépítik a multifunkcionális kultúrotthont. A község vezetője szerint az építkezés mihamarabbi elkezdése most már nem tűr halasztást, hiszen a településnek jelenleg nincs egy nagy befogadó képességű épülete, ahol különböző rendezvényeket — lakodalmakat, keresztelőket, bálokat — tarthatnának.

Még az idén licitre bocsátják

A polgármester elmondta, hogy a multifunkcionális kultúrház építésének gondolata még 2006–ban felvetődött egy tanácsülés alkalmával. Eddig az új épület alapjait sikerült lerakniuk, amelyet 2008–ban valósítottak meg és 400 ezer lejükbe került. A község vezetője kifejtette, hogy még ebben az évben kiírják a licitet a kultúrotthon felépítésére. „A licit meghirdetését követően 12 nap áll majd azoknak a cégeknek a rendelkezésére, akik vállalnák az épület felépítését” — fogalmazott a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy az építkezéshez szükséges teljes pénzösszeg az önkormányzat rendelkezésére áll. „A liciten nyertes kivitelező céggel olyan szerződést fogunk kötni, amelyben a vállalkozás arra vállal majd kötelezettséget, miszerint a szerződés aláírását követő hat hónap elteltével készen átadja a 716 négyzetméteres, 380 személyt befogadni képes új, több funkciós épületet” — mondta határozottan a polgármester. Mint megtudtuk, a kultúrház nagytermén kívül az épület alatt lesz pincehelyiség is, korszerűen felszerelt konyha és mosdók, valamint egy nagyobb méretű raktárhelyiség is. „A közművesítéssel nem kell majd sokat bajlódnunk, hiszen az Oşvareu és a Teilor utcák kereszteződésében felépülő kultúrház mellett haladnak el a gáz–, villany– és vízvezetékek, így néhány hét leforgása alatt csak be kell majd köttetnünk ezeket a vezetékeket az új épületbe” — zárta mondanivalóját Iosif Roca polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!