ERDON Helyi hírek

2010.12.06. 07:29

Jubileumi Mikulás-ünnepség Magyarcsaholyban

<p>Szatmár megye - Magyarcsaholyban immár egy évtizedes múltra tekint vissza a Mikulás-ünnepség, mely idén hajnalig tartó bállal zárult.</p>

Szombaton egész napos Mikulás-ünnepséget szervezett a magyarcsaholyi szülőbizottság és az önkormányzat. Délután közel kétórás ünnepi műsort mutattak be a magyarcsaholyi gyermekek a megtelt kultúrházban. Az óvodások Gál Mónika óvónő vezetésével zenés-verses összeállítást adtak elő, ezt követően pedig Mikulás-táncot is jártak a közönség nagy örömére. Az elemi iskolások Nagy Dóra tanítónő irányításával egy színdarabot játszottak el, „Kedves Mikulás, rád vár ez a ház” címmel. Ezután egy hópehely táncot is előadtak. Az ünnepi műsor harmadik részeként az V-VIII. osztályos tanulók Sebestyén Anna, Haţegan Otília, Galiger Zsolt és Bendel Enikő tanárok segédletével irodalmi-kulturális műsort adtak elő. Volt ebben ének, vers, zene, tánc, irodalmi részletek felolvasása, Szent Miklós püspökről és a Mikulás nap eredetéről szóló történetek előadása, Petőfi Sándor: János Vitéz című költményének eljátszása és Zelk Zoltán: A hóember és a Mikulás című versének bemutatása és sok más érdekesség is. Az ünnepi műsor után, mint minden évben, megérkezett a nagyszakállú, öreg Mikulás bácsi, aki szétosztotta a magával hozott ajándékokat a kicsinyek között. Több száz tombolát is értékesítettek a szervezők, amelyeken a helyi iskolások által készített karácsonyi díszeket, valamint plüssállatkákat lehetett nyerni.

Gyermekdiszkó, felnőtt bál

Estig gyermekdiszkónak adott otthont a kultúrház, majd vasárnap hajnalig a felnőttek számára megszervezett Mikulás-bálon szórakozhattak nemcsak a helybeliek, de a Tasnádról és környékéről érkezett, bulizni szerető fiatalok is. A zenét a nagykárolyi Dj Tibi biztosította. A szervezők elkötelezettek abban, hogy a már hagyománnyá vált Mikulás-napi ünnepséget ezentúl is minden esztendőben meg fogják rendezni a magyarcsaholyi gyermekek nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!