ERDON Helyi hírek

2010.12.22. 13:50

Illegális határátlépők

<p>Bihar megye - December 20-án este 21.30 óra körül a diószegi határátkelő környékén a határőrök beazonosítottak három férfit- egy román és két moldáv állampolgárt- akik nem tudták megindokolni ottlétüket.</p>

Az őrsre vezették őket, ahol kiderült: a román férfit M. Olegnek, a moldávokat pedig M. Anatoliénak és N. Tudornak hívják. Korábban a Botoşani-i vasútállomáson találkoztak, ahol megegyeztek abban, hogy egy román- magyar határ közeli településre mennek, annak érdekében, hogy a két moldáv a zöldhatáron próbáljon átjutni Magyarországra, a román pedig törvényes úton. Később ismét találkoztak volna, hogy együtt menjenek tovább Olaszországba. A tervüknek megfelelően vonatra ültek és december 20-án reggel 8.30 óra körül érkeztek meg Váradra, ahol egy panzióban szálltak meg. Eközben M. Oleg kapcsolatba lépett valakivel, aki 50 euróért cserébe egy határközeli településre szállította őket. A határőrök 21.30 óra körülkapták el őket Biharfélegyházánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!