ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 07:46

Folyamatosan szivattyúznak Mikolában

<p>Szatmár megye - Mikolában szombat éjszaka óta állandó jelleggel működtetik a nagy kapacitású vízszivattyúkat.</p>

Szombat éjszaka összesen 33 mikolai roma lakost kellett kitelepíteni a szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) szakembereinek tíz olyan lakóházból, amelyeket elöntött a Piskáros vízgyűjtő–csatorna. Dobos István polgármesterrel, Miclea Mircea rendőrparancsnokkal, Csáki Károly helyi tűzoltóparancsnokkal, valamint Dobos Csaba iskolaigazgatóval tegnap a helyszínen jártunk, ahol megállapítást nyert az a tény, hogy bár már normalizálódik a helyzet, mivel a vízszivattyúk által folyamatosan csökken a lakóházak körüli víz szintje, azonban hat lakóház bármelyik pillanatban összerogyhat.

Segítséget ígértek számukra

Dobos István polgármester az Erdonnak elmondta, hogy vasárnap reggel Radu Giurcă prefektus és Burz Iulian, az ISU Szatmár megyei kirendeltségének vezetője is a helyszínen járt, hogy személyesen tájékozódjanak a katasztrófa súlyosságának mértékéről. A kormánybiztos és az ISU vezetője egyaránt támogatásukról biztosították a község vezetőit. Szombat este óta egyébként a szatmárnémeti csendőrség munkatársai állandó jelleggel a katasztrófa sújtotta övezetben tartózkodnak, hogy fenntartsák a rendet és meggátolják a fosztogatni szándékozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!