ERDON Helyi hírek

2010.12.21. 07:14

Felesége késelte meg a szándékos gyújtogatót

<p>December 19-én, vasárnap éjjel fél kettőkor egy, a siménfalvi Erdő utcában kigyulladt lakóházhoz riasztották Székelykeresztúr önkormányzatának önkéntes tűzoltóságát. Egy fiatalember szándékosan meggyújtotta saját házát, amit felesége késeléssel bosszult meg.</p>

„Rövid időn belül a helyszínre értünk – tájékoztatott az esetről Péter Levente tűzoltóparancsnok –, de akkor már szinte teljesen kiégett a lakórész, a tetőszerkezet is nagy lángokban állt.” A parancsnok azt is elmondta, a helyszínen személyi sérülés nem történt, és a tűz oka szándékos gyújtogatás volt, ugyanis K. J., a ház tulajdonosa a helyszínen bevallotta: jó ideje rossz házasságban él feleségével, és ittas állapotában bosszúból felgyújtotta házukat.

Ellenben pár órával később, vasárnap reggel fél kilenckor egy családi perpatvar miatt értesítették a siménfalvi rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a gyújtogatás gyanúsítottját felesége, a 25 éves K. I. S. a ház tönkretétele miatt kialakult családi vitában késsel többször is megsebesítette. Az áldozatot, akinek felsőtestét és fejét is vágási sebek borították, a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították – sérülésének súlyossága függvényében emelnek vádat felesége ellen. Mindkét ügy átkerült a székelyudvarhelyi ügyészség hatáskörébe.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!