ERDON Helyi hírek

2010.12.23. 07:14

A héten beindítják a tusnádfürdői sípályát

<p>Tusnádfürdő - Az idei téli szezon elég nehezen kezd beindulni Tusnádfürdőn, ami a gazdasági válság rovására is írható, azonban a télvíz idei látogatók számát a hóviszonyok nagyban befolyásolják – tudtuk meg Albert Tibor polgármestertől.</p>

Szilveszterre a helyek 70–75 százaléka van lefoglalva, az elmúlt években ilyentájt már nem lehetett az ünnepekre helyet kapni, így elmondható, hogy ebben a periódusban csökkent a Tusnádfürdőre látogatók száma. A sípálya megépítése azonban hozzájárult a turisták számának növekedéséhez. Hasznosnak bizonyult a beruházás, mert vonzza a turistákat, tehát az ünnepi időszakot leszámítva, valamelyest nőtt a kirándulók száma a téli szezonban. A megfelelő felszereléssel rendelkező sípályát még ezen a héten beindítják, és számítanak napi 100–150 látogatóra – informálta portálunkat Albert.

Hozzáfűzte: januárban, februárban körülbelül 700–800 turistára számítanak, amely 30–40 százalékos kihasználtságot jelent. A nagy szállodák a munkaügyi minisztériumon keresztül "kapják" a vendégeket, akik kezelési jegyekkel jönnek, de nem télen, hanem a tavaszi–nyári–őszi periódusban – jegyezte meg a polgármester.

Az elöljáró kifejtette: "a sportturizmusról mindig is híres volt Tusnádfürdő, amely alpesi éghajlatú település, annak ellenére, hogy alacsonyan fekszik (650 m), klímája mégis hasonló az 1200 méter magasan fekvő településekéhez. Ezért a felkészülni vágyó sportolók rendkívül kedvelik a várost, ahol gyakran töltenek el több-kevesebb időt sportiskolák, sportklubok keretében."

A vakációs és hétvégi turizmus fellendülőben van, más hegyvidéki turisztikai központokhoz képest az árak nem magasak – jegyezte meg Albert Tibor.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!