ERDON Helyi hírek

2010.11.16. 17:21

Zöldülő lakónegyedek Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Az október elején kezdődött őszi faültetési akció keretében több mint hatezerötszáz facsemetét ültettek el Nagyvárad területén, tájékoztatott kedden Ilie Bolojan polgármester.</p>

A facsemeték elültetésében az önkormányzat mellett önkéntesek, civil szervezetek és a lakótársulások is kivették a maguk részét. A különböző tanintézetek – köztük az Ady Endre Líceum – diákjaiból álló önkéntesek, váradi hivatalnokokkal és a rendőrség munkatársaival közösen 2300 csemetét ültettek el. A Zöld Párt által felajánlott többszáz facsemetét a Kolozsvári, illetve az Aradi úton helyezték el. Ötszáz csemetével bővült a városi köztemető környezete is.

Ingyen facsemeték

A Közterület-fenntartó és Piacrendészeti Önálló Ügyvitelű Vállalat (RAPAS) a lakótársulások (mintegy 50), ugyanakkor magánszemélyek (125) számára ingyenesen biztosította az ültetni valót: 3040 facsemetét, 620 cserjét, és mintegy 13 ezer hajtás élőkerítésnek megfelelő növényzetet. A városháza által felvásárolt 610 facsemetét egy dísznövényekkel kereskedő cég ültette el. Ilie Bolojan polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik önkéntesen hozzájárultak Nagyvárad zöldövezeteinek bővítéséhez. Felhívta a figyelmet: több vállalat  teljesen ingyen végzett vagy végeztetett karbantartási munkát Várad közterületein 2009–2010 között. Több cég is hozzájárult például az épülő körforgalmak „zöldesítéséhez”. A faültetési akcióban is fontos szerepet hárult a vállalkozókra. Az általuk végzett munkálatok összértéke a mintegy 174 ezer euróra tehető. Mindezen beruházásokról egy képekkel illusztrált füzetecskét is összeállítottak Társadalmi felelősség címmel, melyet a lakosság körében is terjeszteni fognak annak érdekében, hogy minél többen ismerjék meg a cégek szerepét az egyes városrészek szépülésében.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!