ERDON Helyi hírek

2010.11.01. 14:33

Ötszáz ember dolgozhat majd a váradi Plexusban

<p>Nagyvárad - Az elmúlt hétvégén a nagyváradi önkormányzat és a Plexus vállalat képviselői szerződést írtak alá, melyben megállapodtak abban, hogy a Plexus egy gyárat épít a váradi ipari parkban.</p>

Az új gyár az Eurobusibess ipari parkban épül majd fel mintegy 15-20 ezer négyzetméternyi területen. A gyár felépítése közel 30 millió dollárba fog kerülni. Az építkezést 2011-ben kezdik meg. Steve Frisch regionális elnök az aláírás után elmondta: „úgy hisszük, hogy a nagyváradi beruházás optimálisan alacsony költségeket jelent majd ügyfeleink számára, különös tekintettel a végtermékek piacára. Ügyfeleink egyre több szolgáltatást igényelnek tőlünk ebben a régióban, mióta 2009 februárjában megkezdtük tevékenységünket Borson. A linvingstoni dizájnszolgáltatásunkkal, valamint a kelsoi (Skócia) gyártóegységünkkel együtt ez az új beruházás képessé tesz minket arra, hogy európai és nem csak európai ügyfeleink számára minél szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthassunk.”

Frisch hangsúlyozta, hogy határozott szándékuk az, hogy tovább bővítsék beruházásaikat ebben a régióban. Ennek érdekében munkaerőt keresnek itt minden szakmai szintre, és minden funkció betöltésére. „Azt hisszük, hogy a munkavállalók száma elérheti az ötszázat akkor, amikor a gyár üzemelni kezd” - mondta Frisch. Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere hangsúlyozta: „A Plexusszal kötött partneri szerződés meghatározó jelentőségú az Eurobusiness ipari park és a helyi fejlesztési program számára.” A polgármester hosszútávú együttműködésben bízik a Plexus céggel, és kijelentette, hogy a továbbiakban is támogatni fogják a Plexus beruházásait. A Plexus telekommunikációs eszközöket, ipari termékeket, egészségügyi felszereléseket valamint katonai eszközöket és űrkutatáshoz szükséges felszereléseket gyárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!