ERDON Helyi hírek

2010.11.21. 16:55

Szülők bálja vidáman

<p>Szatmárnémeti - Vidám, felszabadult hangulatban telt péntek este a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont Adsonatum Szülőegyesülete által szervezett Jótékonysági Batyusbál, melynek a Szent Alajos Konviktus adott otthont.</p>

A svédasztalos vacsora után Ft. Egeli Ferenc spirituális atya köszöntötte a szülőket, rávilágítva arra, hogy rajtuk, a közösségen múlik az, hogy az iskola biztos lábakon álljon. Az este folyamán nemigen volt alkalom az unatkozásra, hiszen a bált vidám jelenetek, vetélkedők tették színesebbé, ahol mind a pedagógusok, mind a szülők próbára tehették kreativitásukat, és Nagy Orbánnak is alkalma nyílt csillogtatni műsorvezetői tehetségét. Nagy sikert arattak az iskola tanárai, tanítói által bemutatott jelenetek, fejlett öniróniáról, és humorérzékről téve tanúbizonyságot, majd az elsősök, ötödikesek, és kilencedikesek szüleinek már hagyományos „beavatása” következett, ahol az anyukák, apukák bemutathatták tehetségüket. Ezt újabb izgalom követte, hiszen a szülők között számos tombolát sorsoltak ki.

Közösséget teremt

Éjfél után a szabad tánc, szórakozás vette át a teret, amelyhez színvonalas zenét nyújtott az iskola diákjaiból alakult rockzenekar. „Nagyon jó a hangulat, itt lehetőségünk van megismerkedni, beszélgetni a többi szülővel, közelebbről, fesztelenebb légkörben megismerni a tanárokat. Fontosak az ilyen események, mert igazi közösségteremtő erejük van,” mondta el az egyik anyuka. A belépőjegyek árából az iskola számára audio-vizuális didaktikai segédeszközöket vásárolnak majd, illetve a szülők adományozhattak is erre a célra.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!