ERDON Helyi hírek

2010.11.15. 14:29

Összefogással a közösségért

<p>Nagyvárad - Egy közösségi hálózat kialakítása: alternatíva a nagyváradi szociális problémákra – ezzel a címmel szerveztek kerekasztal beszélgetést pénteken a váradi Városháza nagytermében.</p>

A találkozó kezdeményezője a Comunia Alapítvány és városi tanács szociális bizottsága volt, a cél pedig egy olyan közösségi hálózat alapjait megteremteni, amely képes lesz hatékonyan kezelni a hátrányos helyzetű csoportok problémáit. Ehhez a projekt kezdeményezői szerint nagyméretű összefogásra van szükség a civil szervezetek, a kereskedelmi szféra képviselői, az egyházak, illetve a váradi önkormányzat részéről.

A pénteki találkozó elsődleges célja annak feltérképezése volt, hogy szociális szempontból milyen nehézségekkel kell szembenéznie a váradi közösségnek, illetve megnevezni azokat a szervezeteket, intézményeket, amelyek képesek lehetnek a hatékony segítségnyújtásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!