ERDON Helyi hírek

2010.11.05. 12:08

Odüsszeusz nyomába szegődtek a gólyák

<p>Nagyvárad - Csütörtök délután a tanintézet dísztermében gólyabált szervezett a Szent László Római Katolikus Gimnázium két tizedikes osztálya. Ezúttal a görög mitológiát választották témául.</p>

Csütörtök délután a tanintézet dísztermében Mosoni Erika és Benedek Ramóna osztályfőnökök vezetésével gólyabált szervezett a Szent László Római Katolikus Gimnázium két tizedikes osztálya. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Exc. Tempfli József ny. megyés püspök és Exc. Böcskei László megyés püspök is, utóbbi bátorította is a gólyákat. Az idei hat gólyapár Odüsszeusz nyomába szegődve bizonyította leleményességét és rátermettségét, hat próbatétel során, a teljesítményüket pedig a Zalder Éva igazgatónő, Kiss Albert apát-kanonok, Szabó Ervin spirituális, Harácsek Klementina és Fehér Gabriella tanárnők, Kurucz Brigitta diáktanácsi elnök, illetve Balogh Ivett és Felföldi Mihály tavalyi győztes pár alkotta zsűri értékelte. Az V-VIII. osztályos diákok nyitótánca (felkészítőtanár: Hasas Tünde) és a köszöntőbeszédek után a trójai faló szimbóluma tette próbára a versenyzőket, akik úgy kellett ezt lerajzolják, hogy együtt fogták az írószert, s nem volt szabad felemeljék a lapról addig, míg nem fejezték be a rajzolást. Az ötödikes Szentjobbi Vivien országos hipp-hopp bajnok produkciója után a párok Odüsszeusznak segítettek legyőzni a Küklopszot úgy, hogy a székek alatt elrejtett lufik felfújásával csökkentették az egyszemű óriás erejét.
 
Szírének dala
 
Az ezt követő akadályversenyen a fiúk bemutathatták a szerelmükért vállalt áldozatukat: bekötött szemmel, a lányok által irányítva juthattak át 2 perc leforgása alatt az akadályokon, s kellett végül elfogyasszanak egy almát. A negyedik fordulóban a lányok megszagolták párjuk parfümös üvegét, majd bekötött szemmel keresték meg őket az általuk használt kölni illata alapján, miközben a szírének dala szólt. Az ötödik próbatétel audiovizuális élményt biztosított a jelenlevőknek: a lányoknak habcsókot kellett készíteniük, amiért hálából a fiúk megadott szavak felhasználásával szerelmi vallomásokat tettek különböző zenei stílusokban. A megmérettetés az elmaradhatatlan közös tánccal zárult, mely során a kilencedikesek felkészültségükről tettek tanúbizonyságot. Az izgalmakat a Mistique és Sunshine mazsorettcsoportok (felkészítette őket Varga Friderika és Szabó Tímea) fellépései tompították, valamint bemutatkoztak a "gólyaoktatók" is. Az eredményhirdetés előtt Zalder Éva joggal dicsérte meg a gólyapárokat azért, hogy korukhoz méltóan viselkedtek a vetélkedŐ során. A babérkoszorúk Sebestyén Edina és Lovas Ronáld (IX. B) fejére kerültek, majd fergeteges bulival zárult az összejövetel.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!