ERDON Helyi hírek

2010.11.05. 15:49

Nélkülözhetetlen beruházás

<p>Szatmár megye - A Majtény község határában korszerűsített szivattyútelep használatával a nagy esőzések okozta belvizeket a jövőben lényegesen könnyebb lesz eltüntetni a mezőgazdasági területekről, mint eddig.</p>

A péntek délben lezajlott átadás alkalmával Pop Zoltán-Carol, az Országos Talajjavító Hatóság (Administraţia Naţională a Imbunătăţirilor Funciare – ANIF) Szatmár megyei kirendeltségének igazgatója (képünkön) elmondta, hogy ez a hatalmas értékű beruházás nélkülözhetetlenül szükségessé vált térségünkben az egyre gyakoribb és sok problémát jelentő belvizek miatt. Az igazgató kifejtette, hogy az általa vezetett intézménynek a jövőben sokkal könnyebb dolga lesz majd, amikor áradások, illetve belvizek kialakulása miatt azonnali vízelvezetés, vagy vízlecsapolás szükségeltetik. „Az ANIF Szatmár megyei kirendeltségéhez három nagy terület tartozik: a Túr, a Szamos és a Kraszna folyók menti területek, amelyek egy része átnyúlik Máramaros és Szilágy megyékbe is” - magyarázta Pop, hozzátéve, hogy ezekkel együtt közel 233 ezer hektár mezőgazdasági terület esik az adminisztrálásuk, illetve az ellenőrzésük alá.

Jelentős előrelépés

Az igazgató jelentős előrelépésnek nevezte azt, hogy az elmúlt években történő beruházás által a régi, román szivattyúmotorokat, új és korszerű svéd gyártmányú, Flygt típusú villanymotorokra sikerült kicserélni, amelyeknek segítségével 22 és fél köbméter talajvizet lehet kiszivattyúzni egyetlen másodperc alatt a majtényi szivattyú-állomáson. Pop elmondta, hogy ennek a szivattyútelepnek az 5 villanymotorja közel 21 ezer hektár területről képes elvezetni a belvizet. Az átadás végén Gheorghe David, Majtény község polgármestere is megjelent, aki köszönetét fejezte ki a megye vezetőinek, hogy létrejöhetett ez a nagy értékű beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!