ERDON Helyi hírek

2010.11.11. 14:37

Még lehet színházbérletet venni

<p>Nagyvárad - December 1-ig lehet még bérleteket váltani a nagyváradi Szigligeti Színtársulat 2010-2011. évadjának előadásaira.</p>

Az elmúlt időszak történéseiről és a közeljövő terveiről számoltak be csütörtökön a sajtónak a nagyváradi Szigligeti Színtársulat képviselői. Boross Tamás közönségszervező felhívta a figyelmet arra, hogy december 1-ig lehet még bérleteket váltani a társulat 2010-2011-es évadjának előadásaira. Az érdeklődők  minden kedden 10-13, és 17-19 órák között vásárolhatnak bérlelet a színház pénztáránál. Boross Tamás hozzátette, hogy az idén sikerült az elmúlt évekhez hasonló mértékben bérleteket eladni, sőt, az egyetemista bérletek esetében pozitív tendencia figyelhető meg. A színházbarátok egyébként még bármelyik bérlettipusból vásárolhatnak. Dimény Levente társulatvezető elmondta: két hét alatt tizennégy alkalommal mutatták be a Hat szereplő szerzőt keres című Pirandello darabot, mert november 7-től megkezdődött a színház színpadának felújítása. A társulatvezető jelezte, hogy a Pirandello darab mondanivalójában, kialakításában olyan alkotás, melyet nem tud a társulat máshol játszani, ezért meg kell várni, míg elkészül a színpadfelújítás. Dimény Levente ígéretet tett arra, hogy amint ismét lesz lehetőség rá, újra játszani fogják a darabot, már csak azért is, mert mint mondta, a számos pozitív szakmai visszajelzés is igazolja azt,  hogy értékes előadást hozott létre a Szigligeti társulat. A darabot bemutatják az Aradon megrendezendő Interetnikai Színházi Fesztiválon is.

Fekete Péter

Dimény Levente bejelentette, hogy december 2-tól lehet jegyet váltani 40, illetve 50 lejes áron a társulat szilveszteri bemutatójára, a Fekete Péter című közkedvelt zenés játékra. A társulatvezető elárulta, hogy a jegyeladások függvényében dől majd el az, hogy Szilveszter napján egy, vagy két előadást fog-e játszani a trupp. A darabot Kányádi Szilárd rendező szakos egyetemi hallgató viszi majd színre. Dimény Levente kiemelte továbbá azt, hogy felújították a Mauzóleum című előadást, a Képzeld, beteg! című darabot pedig november 20-án Tiszaújvárosban fogják játszani. 

Késik a felújítás

„Ebben az évadban sem lesz felújított színházunk, ezért nagy kérdés az, hogy az évad második felében hol játszunk” - mondta végül Dimény Levente, aki jelezte, hogy a felújítási terv szerint forgószínpadot akarnak kialakítani a színpadon, ráadásul pénzelvonás is történt a színházfelújítási költségvetésből, és mindez valószinűsíti azt, hogy az évad második felére nem fejeződik be a színházfelújítás. Ebből kifolyólag az évad két utolsó nagyszínpadi előadását, a Passió és a Közellenség című darabokat valószinűleg a Szakszervezetek Művelődési Házában viszi majd színre a Szigligeti Társulat.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!