ERDON Helyi hírek

2010.11.08. 06:35

Megtöltötték a kőtemplomot

<p>Szatmár megye - Józsefháza hegyen közel százötvenen gyűltek össze a reformátusok a hegyi beszéd ünnepére, amelyen az idén Nt. Kovács Sándor esperes hirdetett igét.</p>

A Józsefházi Református Egyházközség leányegyházának mindössze 45 tagja van. Ennek ellenére vasárnap délután háromszor ennyien hallgatták a hagyományos hegyi prédikációt a helyiek és a településről elszármazottak a gyülekezet híres kőtemplomában. Az igehirdetés szolgálatát idén először Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye új esperese végezte, aki a Zsoltárok Könyve 84. fejezete alapján prédikált. „Hazajöttetek ide, a Sion hegyére, hálát adni az Ég és a Föld Urának, ebbe a csodálatos kőtemplomba” - kezdte igehirdetését az esperes, majd kifejtette, hogy a hálaünnepen a híveknek nemcsak az őszi betakarítás sikerességéért és a termésért kell hálát adniuk, hanem a távol élő, szeretett családtagjaikért is, akik ismét hazalátogattak, hogy köszönetet mondjanak Istennek a megtartásért. Ezek után az esperes a felovasott zsoltár 11. versét idézve a hívek lelkére helyezte a templom nélkülözhetetlen szerepét és annak fontosságát: „Jobb egy nap a te tornácaidban, hogysem ezer másutt...”.

A prédikáció után Varga Szilárd, a helyi gyülekezet lelkipásztora köszöntőjében nagyon találóan az esperes által felolvasott alapigére utalva a 84. zsoltár negyedik versét idézte: „A veréb is talál házat és a fecske is fészket magának...”. A házigazda lelkész a településről elszármazottakat az igebeli fecskékhez hasonlította, akik nem feledve el azt, hogy hol születtek, idén is visszatértek az ősi fészekbe, szülőfalujukba, hogy együtt ünnepeljenek otthon maradt szeretteikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!