ERDON Helyi hírek

2010.11.02. 17:32

Istenre kell mindenben hagyatkozni

<p>Szatmár megye — November első hétfőjén tartották világszerte a Baptista Nők Világimanapját, melyhez a Szatmárnémeti Baptista Gyülekezet nő tagjai is csatlakoztak.</p>

Az idei imanapi programot a Baptista Világszövetség női osztálya ügyvezető bizottságának tagjai állították össze, amely a Lépésben a Lélekkel elnevezést viseli, az alkalom vezérigéje a Károli Gáspár féle fordítás alapján a Pál levele a Galátziabeliekhez 5,25 része szerint a következő: „Ha a lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint.” Vagyis a Szent Lélek által vezérelve azon legyünk, hogy otthon, a munkahelyen, döntéseinkben, az öltözködésben, céljaink keresésében és megvalósításában mindig az legyen fontos, hogy Isten mit vár el tőlünk — hangzott el a szatmárnémeti imaházban szervezett imanapi alkalmon Vékás Erzsébet szervezőtől, az országos szervezet pénztárosától.

Hordozzák imában

A rövid áhítatot követően az országban és a megyénkben tapasztalható hiányosságokra hívták fel a hallgatóság figyelmét a felszólaló gyülekezeti tagok, akik egy igeszakaszra alapozva osztották meg gondolataikat a jelenlévőkkel, arra kérve mindenkit, hogy a következő problémákat hordozzák imában: az első helyen egy komoly és súlyos kérés áll, mégpedig az, hogy a Biblia legyen a zsinórmértéke életünknek, ehhez mérjük a cselekedeteinket is. De fontos imádkozni a gyermekekért, az ifjúságért, akik minden népnek és gyülekezetnek a jövőjét jelentik. A nebulókat oktató keresztyén pedagógusokról sem szabad elfeledkezni fohászainkban, mert ők azok közé tartoznak, akik életük példájával tesznek bizonyságot a Teremtőről. De a környezet, ahonnan származnak, a családokban történő ébredést is fontos megemlíteni, mert mindenki tud olyan családot, ahol a gyermek lelkében még megvan az igény a jobbá válásra, de félő, hogy már a züllés útjára lépett szülők személyes példája kioltja ezt az alig pislákoló, Isten iránti óhajt. Nap mint nap többször is elhangzik az a szó, hogy krízis, de gazdasági válságként is emlegetik, ehhez a témához kapcsolódó imáinkban (is) azt kell szem előtt tartanunk, hogy az Úr formáló szeretete mindig, minden körülmények között úgy vezet, hogy azt a javunkra fordítja. Igaz, hogy akkor, abban az időszakban nem tudjuk miként és főleg miért kerültünk bele abba a számunkra megoldhatatlannak tűnő helyzetbe. De aki hittel fogadja azt, hogy senki nem kap erején felüli feladatot, akármilyen keserves legyen a helyzet, tudni kell, hogy nincs olyan mélység, ahonnan az Úr kezét fogva ne lehetne felemelkedni.

Imanapi gyűjtés

Az imanapon résztvevők nem csak az országunkban tapasztalható helyzetért imádkoztak kiscsoportokban, hanem Afrika, Ázsia, a Karib–tengeri szigetek, Európa, Latin–Amerika, Észak Amerika, Ausztrália és a Csendes–óceáni szigeteken élő gyülekezetekért is. Az imanapi gyűjtésből befolyt összeget a szervezők a nőket támogató programok megszervezésére és lebonyolítására fordítják Afrikában (Szudán, Burundi, Uganda), Ausztráliában, Mexikóban, továbbá az Európai Baptista Nőszövetség projektjeihez való hozzájárulás is a célok között szerepel — hangzott el a gyülekezeti alkalmon.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!