ERDON Helyi hírek

2010.11.25. 17:08

Interaktív történelemóra

<p>Szatmárnémeti - A Bălcescu–Petőfi Általános Iskola IV. D osztálya, Szejke Ottilia tanítónő irányításával a történelemóra keretében egy olyan projektben vettek részt, amelynek egy hónapos időtartama alatt a diákok négy csoportban közösen, de a tanítónőtől nem befolyásolva készültek egy adott feladat végrehajtására.</p>

Ez alatt az idő alatt a csoportoknak mélyebben kellett tanulmányozniuk az általuk választott nép szokásait, öltözetét, régi és mai jellemzőit. Mindegyik csoportnak egy ókori népet kellett bemutatnia: magyarok, rómaiak, egyiptomiak és görögök. A bemutatás módja szabadon választott volt. A "magyar" csoport tartalmas jegyzeteket készített, valamint egy kisfilmet a vérszerződésről. A "rómaiak" egy Colosseum-ot idéző makettet készítettek és egy plakátot. Az "egyiptomiak" plakátot és képeket gyűjtöttek a piramisokról. A "görög" csapat power–pointos bemutatót és a görög színházra jellemző maszkokat készítettek, valamint görög salátát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!