ERDON Helyi hírek

2010.11.10. 13:51

Édességek és tesztek az iskolanapon

<p>Nagyvárad - Második alkalommal ünnepelték ma az iskola napját a váradi Friedrich Schiller Középiskolában: különféle szórakoztató, nevelő tevékenységek, vetélkedők zajlottak mindkét épületben.</p>

Miután a délelőtt folyamán a szülők is részt vehettek a tanórákon, a kisiskolások több óvodai előkészítő csoportot fogadtak, verseket, énekekeket adtak elő, barátkoztak az óvodásokkal, akik lehet, hogy jövőre a német iskolába fognak járni. A Shakespeare utcai épületbendélelőtt rendes tanítás zajlott, ezt követően kezdődtek el az iskolanapi rendezvények.

Foglalkozások

Az egyik osztályteremben önismereti műhely volt: a gyerekek Carla Florin pszichológus és Violeta Bobota tanár vezetésével pszichológiai teszteket töltöttek ki, melyekből megtudhatták, milyen típusú személyiségük van, majd áttanulmányozhatták a rájuk jellemző személyiségjegyeket. „Valóságal lerohantak bennünket, eddig legalább 200 tesztet osztottunk szét” – közölte Violeta Bobota.

Közben egy másik osztályteremben a gyerekek már ették a főzőversenyre beérkezett édességeket. Megtudtuk: az első díjat két nyolcadikos lány, Ardelean Cornelia és Stepan Emanuela nyerte el. A lányok zselével fedett tejszínhabos gyümölcstortát készítettek, melyen alma- és körtedarabok, szőlőszemek fénylettek. A második díjat a szinténnyolcadikos Pârcălab Aurora és Dercsenyi Alexandra nyerte el: gyümölcsnyársakat készítettek többek között alma-, körte- és kiwiszeletekkel, s a kompozíciót fehér csokoládéval öntötték le.

Mindezek mellett rajzverseny, műveltségi vetélkedő is volt, később pedig a sportteremben különféle színdarabokat adtak elő a diákok, valamint különféle előadások hangzottak el. Bunea Adriana igazgatónő elmondta, az idén ünneplik másodk alkalommal az iskola napját, névadójának, Schillernek a születésnapján. Tavaly háromnapos rendezvény volt - lévén az első ilyen esemény – az idén viszont egy napba sűrítették a programokat.

Neumann Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!