ERDON Helyi hírek

2010.10.07. 13:42

Városnapi rendezvények

<p>Nagyvárad - Minden év október 12-én Nagyvárad román vezetése a város napját ünnepli, annak emlékére, hogy ezen a napon 1944-ben a román-szovjet csapatok bevonultak a városba.</p>

Ennek megfelelően 10 órától díszgyűlést tart az önkormányzati képviselőtestület, melyen felszólal Ilie Bolojan polgármester, Cornelia Românaşu muzeológus és Gabriel Moisa történész. Ugyanakkor díjazzák azt a 40 diákot, akik az elmúlt tanévben kitünő eredményeket értek el különböző tantárgyversenyeken, és "Nagyvárad a 20. század kezdetén" címmel fotókiállítás nyílik a Bihar Megyei Tanács és a Gheorghe Şincai Könyvtár szervezésében.
12 órakor megkoszorúzzák a Román Katona December 1. téri szobrát, 13 órakor az Aurel Lazăr Emlékmúzeumnál, 13.20 óra körül pedig az Aurel Lazăr szobornál teszik ugyanezt. Délután 6 órakor népzenei előadást tartanak a Szakszervezetek Művelődési Házában, a Crişana néptáncegyüttes, Cristian Pomohaci, Florica Duma és Cornel Borza közreműködésével. A belépőjegy ára 5 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!