ERDON Helyi hírek

2010.10.15. 15:18

Többen jelentkeztek

<p>Szatmár megye - Az idei tanévben is megrendezésre kerül az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mesevetélkedő. A versenyre október 10–ig lehetett benevezni.</p>

A vetélkedőn II., III., IV. osztályos diákok alkotta négyfős csapatok mérik össze tudásukat és kreativitásukat. Az idei évben az elemista tanulók Zelk Zoltán meséiből készülnek minden fordulóra. RománMelinda tanítónő, egyben a verseny egyik Szatmár megyei szervezője elmondta, az idei évben 170 csapat iratkozott be a versenyre, ami rekordnak számít. Hozzátette, az elmúlt években is évről–évre egyre több csapat jelentkezett az egyre népszerűbb vetélkedőre — tavaly 146 csapat nevezett be —, ám idén olyan iskolák is jelezték részvételi szándékukat, amelyek eddig még nem vettek részt a versenyen.
A csapatok írásbeli játékos feladatokat kapnak a tanult mesékkel kapcsolatosan.  A verseny első fordulóját október 29–én, a másodikat november 26–án, míg a harmadik fordulót január 28–án tartják meg. A diákoknak minden fordulóra négy újabb mesét kell megtanulniuk.
Minden fordulónál az eredetileg benevezett csapatszám egyharmada esik ki pontszámtól függően. Az utolsó forduló két legtöbb pontszámot elért csapata képviseli megyénket 2011 márciusában a Nagyváradon tartandó országos döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!