ERDON Helyi hírek

2010.10.28. 14:31

Szimpátiatüntetés

<p>Nagyvárad - Csupán néhány ember vett részt azon a nagyváradi tüntetésen, amelyet az Élet fénye nevű alapítvány szervezett ma délben Nagyváradon, közösségvállalásképp Cristiana Anghel tanítónővel, aki már több mint két hónapja folytat éhségsztrájkot.</p>

A Caracalban tanító hölgy többször is azt nyilatkozta: azért folyamodott ehhez a gesztushoz, mert szerinte a kormány túllépi a hatáskörét a megszorító intézkedésekkel, illetve mert nem veszik figyelembe a pedagógusok fizetésének emeléséről szóló törvényt, melyet 2008-ban fogadtak el. Szerdán azt mondta, hogy ha a kormány bukik, akkor is folytatja az éhségsztrájkot.

A prefektúra előtt Petru Trif, az alapítvány elnöke egy-egy virágot adott a jelenlévőknek - legnagyobbrészt újságírók, illetve az alapítány néhány tagja és szimpatizánsa jött el - s kifejtette: a mai világban, amikor mindenki saját érdekeit nézi, úgy tartja, a tanítónő gesztusa mélységesen emberi és valódi hősiességre vall. „A hozzá hasonló emberek bizonyítják be számomra, hogy Románia nem halt meg, hanem tovább él a kisemberek nagy gesztusai által.

Az, hogy ennyire kevesen jelentek meg, csak az általános elsivárosodást mutatja, mely a legtöbb ember sajátja manapság” - mondta az ügyvéd, aki kihangsúlyozta: nem tartozik egyetlen párthoz sem, kezdeményezésének nincs politikai vetülete. (Ennek kissé ellentmondani látszott, hogy a helyszínen hamarosan megjelent Mihai Bar PSD-párti megyei tanácsos, akivel közös fotó is készült).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!