ERDON Helyi hírek

2010.10.14. 13:59

Összesítés: ki mennyiért lépett fel Váradon?

<p>2000 euró volt a minimum, amennyiért az idei Nagyváradi Őszön koncertezők fellépést vállaltak. Elkészült az rendezvényosorozat összesítése, amelynek ismertetésekor a szervezők képviselője minden panaszt elvetett.</p>

Nem volt igazuk azoknak, akik sarcolásra panaszkodtak az önkormányzat által szervezett idei Nagyváradi Ősz kapcsán. Legalábbis ezt állítja Flavius Bunoiu, a Városi Művelődési Ház igazgatója, a Nagyváradi Ősz egyik főszervezője, aki összegezte a rendezvénysorozat adatait. A programok idejére a központba kitelepült árusok egy része arra panaszkodott, hogy idén háromszor drágább volt egy bérelhető hely, mint eddig. Ez egyébként 600 lejtől indult. Bunoiu tegnap azt mondta, „ez nem igaz”. Szerinte szó sincs háromszoros drágulásról, bár azt elismerte, hogy többet kellett fizetniük az árusoknak, mint az előző években. Ezt azzal magyarázta, hogy például a standok által felhasznált áram költségét sem az önkormányzat állta már, hanem a kereskedőknek kellett törleszteniük a bekötést és a fogyasztást is.
Mint beszámoltunk róla, további újdonság volt, hogy a PD-L által vezetett élelmiszerbiztonsági hatóság komoly ellenőrzéseket végzett a PNL-s önkormányzat által szervezett rendezvényen. Először – élelmiszerbiztonsági okokra hivatkozva – be is akarta tiltani az egészet, majd „megelégedett” azzal, hogy pár árusra bírságot rótt ki. Bunoiu szerint „ez kényes téma, de a lényeg, hogy nagy akadályokat akartak gördíteni elénk”.
 
Drága sztárok
 
Kiderült az is, ki mennyiért lépett fel a rendezvénysorozaton. Nézzük, nettóban mennyi pénzt kaptak a sztárok. Alex Velea és Elena volt a legolcsóbb, fejenként 2000 euróért jött el. Laurenţiu Guţa 2200-ért, Andra 2500-ért koncertezett. A legdrágább a Direcţia 5 és Horia Brenciu volt, 4000, illetve 4500 euróval. Az összes program közül ezek a zenei események voltak a legdrágábbak.
Újdonság volt, hogy az önkormányzat idén belépőjegyet vezetett be azon programokra, amelyek nem szabadtéren zajlottak. Ebből 8000 lej bevétele volt. Ez azonban eltörpül a Nagyváradi Ősz teljes költségvetésének számadataihoz képest. A rendezvénysorozat 319.000 lejbe került, s megközelítőleg 133.000 lej hasznot hozott az önkormányzatnak. Azért megközelítőleg, mert még nem érkezett be a számla a RER-től és az Electricától. Ha őket is kifizetik, akkor is 100.000 fölött lesz a bevétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!