ERDON Helyi hírek

2010.10.24. 17:05

Sámuel könyvéből készültek

<p>Szatmár megye – Október 23–án, magyar történelemünk egyik kiemelkedő napján, az 56–os forradalom 54. évfordulóján köszöntötte a Szatmári Református Egyházmegye konfirmált fiataljai számára negyedik alkalommal megrendezett bibliai vetélkedőn az egybegyűlteket Ilonczai Zsombor, ifjúsági előadó–lelkipásztor.</p>

Október 23–án, magyar történelem egyik kiemelkedő napján, az 56–os forradalom 54. évfordulóján köszöntötte a Szatmári Református Egyházmegye konfirmált fiataljai számára negyedik alkalommal megrendezett bibliai vetélkedőn az egybegyűlteket Ilonczai Zsombor, ifjúsági előadó–lelkipásztor. A Szatmárnémeti Református Gimnázium ősi épülete adott otthont a rendezvénynek, melyen az erdődi, a mikolai, a szatmárnémeti–kültelki, a szárazberki, szatmárgörbedi, az ombódi és az óvári egyházközségek fiataljai vettek részt. A négy fős csapatok tagjai Sámulel I. könyvét kellett tanulmányozzák, a prófétáról szóló történetek ismeretéről adtak számot.

A diákok felkészítői: Rácz Ervin, Higyed István, Kürti Tamás, Ilonczai Zsombor, Keresztúri Sándor Zsolt lelkipásztorok, Juhos Melinda hitoktató. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kilenc egyházmegyéjében egyazon időben zajlott a fiatalok tudásának a felmérése, és minden helyszínen ugyanaz volt a téma. A tételek fél órával a kezdés előtt érkeztek meg. A diákoknak hatvan kérdésre kellett válaszolniuk a rendelkezésre álló másfél óra alatt. Ilonczai Zsombor lelkipásztor szerint a gyülekezetek követei szép eredményeket értek el, a legnagyobb pontszámot az Erdődi Református Egyházközség csapata érte el, ők képviselik a Szatmári Egyházmegyét november 14–én, az érmelléki Magyarkécen rendezésre kerülő kerületi döntőben.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!