ERDON Helyi hírek

2010.10.19. 07:54

Nincs egynapos útmatrica

<p>Szatmárnémeti - Szolomájer Gyula szatmárnémeti lakos azzal a panaszával kereste meg szerkesztőségünket, hogy az országhatár-menti benzinkutaknál nem lehet 24 óráig érvényben lévő útmatricát (rovigneta) vásárolni.</p>

Kérdése az, hogy miért nem juthatnak hozzá a gépjárművezetők ehhez az egynapos útmatricához, ha ezt a 2007/157-es számú kormányrendelet előírja, mely törvény egyébként 2007. december 27-i dátummal, 885-ös szám alatt a Hivatalos Közlönyben (Monitorul Oficial) is megjelent? Olvasónk panaszát és kérdését több szatmárnémeti üzemanyagtöltő-állomás vezetőjének is továbbítottuk, akik vállvonogatva csupán annyit mondtak, hogy már hónapok óta nem kapnak csak egyhetes, vagy ennél hosszabb időtartamú útmatricát. Levonva a tanulságot, megállapíthatjuk, hogy ez az élő példa is annak az idős úriembernek a nyilatkozatát igazolja, aki nemrég szerkesztőségünkben egy hasonló eset kapcsán így fogalmazott: „Törvény azért van, hogy áthágják...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!