ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 13:08

Nemzetközi pályázat a drogfüggőség megelőzésére

<p>Bihar megye - Nemrégiben mutatták be azt a nemzetközi pályázatot, melyet az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium nyert A szülők nevelése a drogfüggőség megelőzésére címmel.</p>

A pályázat négy ország oktatási intézményét fogja össze, melyek Spanyolország, Írország, Törökország és Románia, lebonyolításának ideje pedig 2010. augusztus 1. és 2012. július 31. A pályázat célcsoportját képezik a szülők, illetve a 6 és 19 év közötti gyerekek, fiatalok, ugyanakkor szeretnék felkelteni az érdeklődését a drogfogyasztás megelőzésében és megszüntetésében érdekelt tanügyi kádereknek, intézményeknek, szervezeteknek, alapítványoknak. Ennek eléréséhez a pályázatban résztvevők célul tűzték ki, hogy partnerkapcsolatot alakítanak ki helyi intézményekkel, non profit szervezetekkel, háziorvosokkal, különböző vallási felekezetekkel a kábítószer fogyasztás megelőzésének érdekében. Partneri kapcsolatban állnak a Bihar Megyei Rendőrség Bűnmegelőzési Szakosztályával, valamint a Drogmegelőzési Központtal, akik képviseltették magukat az iskolában tartott pályázati bemutatón is.

Nem csak az iskola érdeke

Szintén célkitűzés, hogy kérdőívek, interjúk, videofelvételek alapján felmérik az adott ország speciális igényeita témával kapcsolatban. A felmérés egy része már megtörtént az említett bemutatón, melynek keretében a szülők és meghívottak kérdőívet töltöttek ki. Utóbbiak sajnos nagyon kevesen voltak jelen, ennek okát a szervezők nem értik, hiszen nem csak az iskola érdekéről és problémájáról van szó, hanem az egész városéról. A pályázat célja az is, hogy a szülők és tanárok különböző stratégiákat, megoldásokat, útmutatásokat és az életből vett jó példákat alkalmazzank. Ennek érdekében a négy ország képviselői együttműködnek (tapasztalatcsere, különböző módszerek, ötletek), figyelembe véve a gazdasági, kulturális, társadalmi adottságokat. Az első találkozóra és megbeszélésre novemberben kerül sor Spanyolországban.
 
Turucz Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!