ERDON Helyi hírek

2010.10.13. 14:27

Nem a szabályzattal, az alkalmazással van baj

<p>Bihar megye prefektusa nem a nagyváradi önkormányzat által elfogadott ún. homlokzatfelújítási szabályzatot kifogásolja, neki annak alkalmazási módjával van baja.</p>

Tovább folyik a nagyváradi homlokaztfelújítási illeték körül a polgármesteri hivatal és Bihar megye prefektusa között fellángolt vita, ami azután robbant ki, hogy a prefektúra a közigazgatási bíróságon támadta meg a homlokzatfelújításra vonatkozó helyi tanácsi határozatokat. Gavrila Ghilea Bihar megye prefektusa ezúttal a sajtó nyilvánossága előtt ismételte el az általa vezetett intézmény jogi aggályait, hangsúlyozva azt, hogy nem magával s szabályzattal vannak gondok, hanem annak alkalmazásával. „A legnagyobb probléma ezzel az illetékkel az, hogy a polgármesteri hivatal olyanokat is az illeték kifizetésére kötelez, akik nem laknak műemléképületekben” - mondta Ghilea. A prefektus ravaszságnak nevezte azt, hogy IlieBolojan polgármester úgy állítja be a dolgokat, mintha ő ellenezné a homlokzatfelújítást: „Én üdvözlöm azt, hogy a polgármesteri hivatal megoldást keres erre a problémára, de annak jelenlegi megoldási módjával nem tudok egyetérteni.” Ghilea tanácsot is adott Bolojannak, mondván, hogy az Észak-Ősit Rogerius  negyeddel összekötő közúti hídra jelenleg nincs szükség, így az erre a beruházásra szánt pénzt át lehetne csoportosítani a homlokzatfelújításra.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!