ERDON Helyi hírek

2010.10.18. 10:31

Megkezdődött az őszi dzsessz-sorozat

<p>Nagyvárad - Szombat este egy remek hangulatú koncerttel vette kezdetét a Posticum által szervezett őszi dzsessz-sorozat az ifjúsági központ alagsorában működő Jazzlandben. Fellépett a Les Artmann Group.</p>

A nagyváradi Posticum alagsorában működő Jazzlandben egy remek hangulatú koncerttel vette kezdetét szombat este az a dzsessz-sorozat, mely nemzetközi összetételű zenekarokkal muzsikáló, Erdélyből elszármazott zenészek meghívásával tartalmas őszi programot ígér a nagyváradi dzsesszrajongók népes társaságának. Az első meghívott a Les Artmann Group együttes volt, akiknek tagjai emlékezetes koncerttel alapozták meg a koncertsorozat sikerét. Artmann-Szitkó László, az együttes alapembere Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte tanulmányait és immáron három éve a németországi Mannheim-i Zeneakadémia oktatója. Körülbelül ezzel egyidejűleg kezdődött a zenekar tagjainak együttműködése is, tudtuk meg a váradi származású dzsessz-zongorista két zeneszám közötti bemutatkozásából. Rajta kívül a nemzetközi együttes tagjai: a németországi Patrick Pilarski (basszusgitár), az olasz Peter Hinz (ütőhangszerek), valamint a chilei Pablo Saez (dob). Azt is megtudhattuk, hogy a dél-amerikai zenész a jelenlegi turné alkalmából csatlakozott az együtteshez.
 

Örömzene


A zenészek a közel két órás koncert keretében fáradhatatlan örömmel zenéltek és ezt a több mint félszáz főből álló közönség is átérezhette. Kreatív improvizációkat hallhattunk többek között Peter Hinz interpretálásában, aki egyedi hangzásvilágot teremtett néhány rázós-csörgős hangszer bevonásával. Emlékezetes volt a Artmann-Szitkó László által komponált Séta a parkban című játékos dallamvilágra épülő szám is. A zenészek hatalmas sikert arattak, a közönség alig akarta őket leengedni a tribünről. A koncert végén elhangzott, hogy igazi élmény volt a Jazzland közönsége előtt zenélni. A legközelebbi koncertre október 29-én kerül sor, 19 órai kezdettel. Akkor a szintén nagyváradi Marius Pop gitáros és csapata lép színpadra.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!