ERDON Helyi hírek

2010.10.12. 15:06

Meghívó Mezőtelegdre

<p>Nagyvárad - „…az erdélyiek és magyarországiak mindenekben oltalommal, segítséggel légyenek egymáshoz, mert tudó dolog az, hogy az visszavonással nagy birodalmak is elromlanak, viszontag az egyezséggel kicsinyek is nagyra nevelkednek…” Bocskai István (1557–1606) Testamentomából</p>

A szervezők tisztelettel hívnak mindenkit a Bocskai István Társaság díjainak átadására, amelyre 2010. október 16-án, szombaton 13 órától a mezőtelegdi református templomban kerül sor. A programból: a díjátadás ünnepi istentisztelettel kezdődik, melyen igét hirdet Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke. Az ünnepség fényét emelik Antal Ágnes és Imre, A Magyar Művészetért – Bartók Béla Emlékdíjjal, Bocskai-díjjal, valamint Pro Cultura Hungarica Díjjal elismert művészek, illetve Meleg Vilmos, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának tagja. A Bocskai István Társaságot bemutatja Sárkány Viola, a társaság elnöke, majd ezt követik a laudációk, illetve a díjátadás. Délután 16.30 órától Antal Ágnes- és Imre-koncertre kerül sor a mezőtelegdi református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!