ERDON Helyi hírek

2010.10.11. 14:03

Élelmiszerosztás harmadjára

<p>Nagyvárad - Mintegy ötvenen álltak sorban ma délelőtt, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal étkezdéje előtt, ahol reggel nyolctól ismét elkezdték osztani az alapélelmiszereket.</p>

Ettől a héttől folytatják az Európai Segélynyújtási Terv 2010 keretében zajló élelmiszer segélyosztást a kisjövedelműek számára. Eddig kétszer zajlott élelmiszerosztás Váradon, mindkét alkalommal nagyon hamar elfogyott a szárazélelem. Ma 11 óráig mintegy kétszázan vették át az őket megillető 14 kilogramm lisztet, 7 kilogramm málélisztet, 8 csomag száraztésztát, 13 csomag kekszet és egy kilogramm cukrot, körülbelül egyórás sorbanállás után. A tejport, amelyből szintén egy kilogramm járna, csa év vége felé kezdik majd el osztani, egyelőre nem érkezett meg a szállímány, tudtuk meg.
 
Segítők szükségesek
 
Bent civilizált körülmények között osztották a csomagokat. Egyszerre csupán néhány személyt engedtek be, őket a személyazonossági okiratuk alapján azonosították és jelölték be az előre összeállított listán, s aztán sorban átvehették az őket megillető csomagokat. „Nem győzzük hangsúlyozni, hogy hozzanak magukkal erős szatyrokat, s segítőket, hiszen a több mint 26 kilogrammos csomagot legtöbben nem tudják egymaguk hazavinni” - hívta fel a figyelmet az ASCO egyik munkatársa. Megtudtuk: nem egy esetben jöttek egyedül idős, beteg emberek, s a kiosztásnál tevékenykedők segítettek nekik míg kivinni a kapun a csomagot, utána viszont nem tudják, hogy boldogultak. Egy másik gond, hogy néhányan nem az eredeti személyazonossági okiratukat hozzák el, hanem egy másolatot. Ők vissza kell forduljanak az eredetiért.
Mint megtudtuk, 15 ezer személynek elegendő cukor, valamint 1427 személy számára elegendő liszt és máléliszt van raktáron. Hétköznap 8-tól 16 óráig várják a jogosultakat - azaz a 400 lejnél kisebb nyugdíjjal rendelkezőket, az 1.és 2. fokozatba besorolt fogyatékosokat, a munkanélkülieket, illetve azokat, akik szociális segélyt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!