ERDON Helyi hírek

2010.10.22. 14:31

Különdíj Laczkó Teklának

<p>Szatmárnémeti - A pécsi nemzetközi Kaleidoszkóp VersFesztiválon első alkalommal képviseltette magát Szatmárnémeti, nem kis sikerrel.</p>

Nemrégiben immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Pécsett a KaleidoszkópVersFesztivált, melyen Szatmárnémeti első alkalommal képviseltette magát. A VersFesztiválon ezúttal is számos kategóriában mérhették össze tehetségüket a fellépők. A fesztiválon LaczkóTekla, az ÉszakiSzínház egyik színművésze WeörösSándorPsyché című művét — KovácsÉva színművész szerkesztésében és rendezésében — mutatta be, versszínház kategóriában. Weörös Sándor nagyszabású művében életre kelt egy múlt század eleji nőalakot, gyönyörű részletességgel életet és világot teremt hozzá, s e fiktív hősnő költői életművét alkotja meg — olvasható a fesztivál ajánlójában. A Psyché című monodráma az elmúlt évadban kétszer is bemutatásra kerül, és amint elkészül a stúdió, remélhetőleg az idei évadban is látható lesz — tette hozzá KovácsÉva. LaczkóTekla az említett kategóriában különdíjat nyert el alakításával, valamint egy tiszteletdíjas fellépési lehetőséget a 2011-es Költészetnapi Gálaesten. Az egy héten át tartó fesztiválon a SzínésziKamara is képviseltette magát, mely tagjai az előadásra voltak kíváncsiak. A fesztiválon való részvétel LaczkóTekla számára többek között szakmai előrelépésnek is minősül művészi pályáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!