ERDON Helyi hírek

2010.10.04. 08:47

Klezmer-koncert a zsinagógában

<p>Szatmár megye — Szatmárnémeti polgármestere, Ilyés Gyula és a Szatmár Megyei Múzeum munkatársa, Felicia Florica Grigorescu a Szatmári Zsidó Közösség barátai címet vehették át október 3–án, vasárnap délután a szatmárnémeti zsinagógában.</p>

Felemelő élményben volt részük október 3–án, vasárnap a Szatmári Zsidó Hitközség tagjainak, és minden érdeklődőnek, aki részt vett a szatmárnémeti Várdomb utcai zsinagógában rendezett eseményen. Nicolae Decsei, a hitközség elnöke köszöntő szavai után a Romániai Zsidó HitközségekSzövetsége nevében dr. Gáspár Attila két szatmári személyiségnek nyújtotta át a Szatmári Zsidó Közösség barátai címet: Szatmárnémeti polgármestere, Ilyés Gyula, és a Szatmár Megyei Múzeum munkatársa, Felicia Florica Grigorescu vette át az elismerést. Az ünnepség folytatásaként a zsinagóga új tóraszekrény–takarója felszentelésének lehettek tanúi a jelenlévők, áldást mondott Szerdóc Ervin rabbi. A tóraszekrény–függönyt a Los Angelesben élő, sárközújlaki felmenőkkel rendelkező Sharon Weisz ajándékozta a szatmáriaknak. A megható pillanatok után a budapesti Is...Rael Projekt Klezmer Band Együttes felcsendülő dallamai azt sugallták, hogy minden ember arra vágyik, hogy a szívében és az egész világon béke legyen. A zenekar tagjai: Kuna Valéria - ének, trombita; Kuna Gyula - trombita; Kuna Bence - kürt, vokál; Kuna Márton - harsona; Kuna Kata- vokál; Gál Tamás - billentyűs hangszerek; Geier Attila - gitár; Szuna Péter- basszusgitár; Kátai Tamás - dob; Ditzmann Tamás - hangmérnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!