ERDON Helyi hírek

2010.10.01. 12:42

Idén is lesz Metrion Animációs Filmfesztivál (MAFF)

<p>Az október 27–31. közötti fesztivál szervezői, a Metrion Egyesület és a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület (PIHE) animációs- és plakátpályázatot hirdetnek a Bábel tornya témára.</p>

Inspirációként fel lehet használni Demeter Szilárd Bábel tornya című szövegét, amely elérhető a metriongroup.ro és a pihe.ro oldalakon. Diákok és fiatal animációsok, grafikusok jelentkezését várják a pályázatra, egyénileg vagy csoportosan (animációk esetében) készült munkákkal is lehet pályázni, akár többel is. A beérkezett alkotásokat a nagyváradi MAFF-on mutatják be. Az animációpályázat fődíja 3000 lej, a plakátpályázaté pedig 1500 lej. A pályaműveket október 25-éig (az animációk esetében), illetve október 22-éig (a plakátok esetén) lehet elküldeni a benevezési lappal együtt, amely az említett honlapokról tölthető le. Az animációk hossza legtöbb három perc lehet, és azokat DVD-n, vagy valamelyik online fájlküldő szolgáltatással lehet eljuttatni a következő címekre: PIHE, 410203 Oradea/Nagyvárad, str. T. Vladimirescu 40., ap. 1., Románia, illetve: 2010maff@gmail.com.

Nemzetközi mezőny

Idén, a szervezők reményei szerint, nemzetközi mezőny lesz az animációk versenyében, hiszen a pályázati felhívást több nyelven és több nemzetközi fórumon is közzéteszik, tehát Európa és a világ minden tájáról várnak alkotásokat. A Metrion Animációs Filmfesztivál támogatója a Bihar Megyei Ifjúsági Igazgatóság az Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve a Szülőföld Alap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!