ERDON Helyi hírek

2010.10.02. 18:00

Húsz éves az ügynökség

<p>Szatmár megye — A szatmárnémeti Kossuth–kerti felújított gőzfürdőben október 1–én, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség húsz éves megalakulását ünnepelték az intézmény jelenlegi és volt munkatársai</p>

A Kossuth–kerti felújított gőzfürdőben október 1–én, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség húsz éves megalakulását ünnepelték az intézmény jelenlegi és volt munkatársai. Mint az igazgató, Békéssy Erzsébet elmondta, az elmúlt két évtized alatt 15 munkatársuk lett nyugdíjas, éppen ezért a szervezők a megalakulási ünnepséget összekötötték az október 1–jén megtartott Idősek Napjával. Az eseményen az intézmény első igazgatója, Heim Iuliu is jelen volt, aki dióhéjban elmesélte a kezdeti nehézségeket, de azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az 1990. augusztus 1–én megalakult ügynökségen tevékenykedő emberek átlagéletkora akkor 23 év volt. A további hozzászólók kellemes emlékei közé tartozik az is, hogy a szatmári ügynökség volt az első az országban, amely új székhelyre költözhetett. A hozzászólók a fiatal generációk munkájának a fontosságáról sem feledkeztek meg, tudva azt, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás nagy kihívást jelentett a környezetvédelmi ügynökség számára. A családias hangulatú találkozó és születésnap torta elfogyasztásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!