ERDON Helyi hírek

2010.10.15. 12:30

Gyerekzsivaj a színházban

<p>Nagyvárad - Nagyon sokan voltak kiváncsiak a még felújítás alatt álló nagyváradi színház épületére, mintegy tizenöt diákcsoport és egyémi látogatók vettek részt az épület száztíz éves fennállásának évfordulója alkalmából meghírdetett nyílt napon.</p>

Annyi élettel telt meg pénteken délelőtt a nagyváradi színház épülete, amelyet az az ingatlan csak a fénykorában látott. A színházépület száztíz éves fennállását megünneplő tenapi eseménysorozat első részeként a Szigligeti Színtársulat művészei fogadták a színházba látogató diákcsoportokat. A színészek párosával vezették körbe a színházon a gyerekeket és a fiatalokat, mindent megmutatva nekik, amit a még felújítás alatt álló épületben meg lehet mutatni, kezdve az előcsarnokkal, majd a páholykon és a kakasülőn át egészen az öltözőkig és a zsinórpadlásig szinte mindent láttak a látogatók, sőt egy kis meglepetést is előkészítettek számukra a szervezők: a színház színpadán  füsteregetéssel, fény- és hangjátékokkal operáló látványeffeketusokból adtak ízelitőt nekik. A körüt végén minden csoport a nézőtéren kialakított fotókiállítást nézte meg, mely tárlat anyaga a színház építésének korszakából való fényképekből állt.

A színművészek a végigvezetés során elmagyarázták azt, hogy mindegyik épületrésznek mi a szerepe, és a kérdésekre is készséggel válaszoltak. „Mintegy tizenöt nagyváradi diákcsoport jelentkezett be a mai napra óvodásoktól az egyetemistákig, román, és magyar diákokcsoportok egyaránt, és voltak olyanok is, akik az újságból értesültek arról, hogy nyílt nap van, és eljöttek a színházba” - mondta lapunknak a rendkívül sikeres nyílt napról Boross Tamás közönségszervező. Dimény Levente a Szigligeti Színtársulat művészeti vezetője a helyszínen szintén nagy számban megjelent újságírók kérdésére válaszolva kifejtette, hogy ez a nyílt nap amellett, hogy a színház száztíz éves évfordulójára szervezett ünnepség része, arra is szolgál, hogy megismertessék a gyerekekekkel, a fiatalokkal a színházat, hogy ezáltal kineveljék a jövő szinházközönségét.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!