ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 12:28

Fiatalok az emberkereskedelem ellen

<p>Nagyvárad - Csütörtök délelőtt egy megyei szintű megelőző jellegű projekt keretében a Mihai Eminescu Főgimnázium tanulói egy kisebb színdarabbal léptek fel az Ady Endre Líceum dísztermében.</p>

A nagyváradi Ady Endre Líceum dísztermében csütörtökön a polgárközeli rendőrség és az Országos Emberkereskedelem Elleni Igazgatóság váradi központja megelőző és nevelő jellegű programot szervezett a tanintézet több mint 250 diákjának részvételével. Az úgynevezett Security Marketing projekt jelszava Légy szabad, mondj nemet a rabszolgaságra! Életed nem mások kiszolgálását jelenti!. Célja a modern kori rabszolgaságként megjelenő emberkereskedelem megelőzése, tudtuk meg Florin Capriş vezető-rendőrfőügynöktől. Őt Ungur Gheorghe rendőr-főbíztos, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium néhány diákja is elkísérte az Ady Endre Líceumba.

Vidéken is


A vendégeket Fleisz Judit aligazgatónő köszöntötte. Az Eminescu Líceum diákjai a projekt alkalmából egy több felvonásos színdarabot állítottak össze, mely a fiatalok nyelvén szól az emberkereskedelem veszélyeiről. A darabot több iskolában is elő fogják adni, nem csak a megyeszékhelyen hanem vidéken is. A színdarab egy fiatal és hiszékeny lány történetét meséli el, aki az emberkereskedők csapdájába esik. A diákok nagy érdeklődéssel tekintették meg a kisebb előadást, majd ezután Florin Capriş rendőrfőügynök irányításával meg is beszélték a látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!