ERDON Helyi hírek

2010.10.22. 13:09

Felgyújtotta a feleségét

<p>Nagyvárad - A Bihar megyei Törvényszék nyomoz Mihai Boldiş 46 éves tatarosi lakos ügyében, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság jogcímén, akit 29 napra őrizetbe vettek azt követően, hogy október 11-én az áldozat kolléganőinek szeme láttára Nagyváradon felgyújtotta a feleségét.</p>

A nő később a Megyei Kórházban belehalt a sérüléseibe. Az elhagyott férfi az ominózus napon reggel 7 órakor a Nagypiac környékén várta egykori párját, egy Griviţei utcai kötőde mellett, ahol a nő dolgozott. Azt kérte tőle, hogy béküljön ki vele, de az asszony visszautasította őt, mire leöntötte benzinnel és meggyújtotta. A kolléganők megpróbáltak eloltani a tüzet, ekkor azonban férfi ismét locsolt és gyújtott, majd el akart menekülni. A járókelők tartoztatták fel, akik a 112-es segélyhívó számot is hívták. Az asszony 10 nap szenvedés után hunyt el. A kihallgatásakor Mihai Boldiş azzal indokolta tettét: dühös volt, mert azt hitte, hogy a volt felesége megcsalta őt. 15 évtől 25 évig tartó szabadságvesztésre vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!