ERDON Helyi hírek

2010.10.12. 16:13

Emléktábla-avatás a Kölcseyben

<p>Szatmárnémeti - Október 15-én, péntek délután 16 órától a szatmárnémeti Ady Endre Társaság kezdeményezésére Luby Margitnak, a történelmi Szatmár Vármegyében lévő falvak híres néprajzkutatójának tiszteletére emléktáblát helyeznek el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti folyosójának falán – tudatta szerkesztőségünkkel az egyesület elnöke, Tóth Pál Miklós.</p>

„A Kovács Albert, lázári kőfaragó mester által elkészített vörösgránit emléktábla ünnepélyes felavatására a nevezetes néprajzkutató születésének 125. évfordulója alkalmából kerül sor” - tette hozzá Tóth Pál Miklós. Pataki Enikő, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője elmondta, hogy az iskola tanulói ünnepi műsort adnak elő, amelyen többek között elhangzik Ady Endre: Északi ember vagyok című költeménye, Koncz Kriszta, IX. C. osztályos tanuló előadásában, továbbá szövegrészletek hangzanak el Kelecsényi László: Honnét jön az író? című művéből is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az ünnepi megemlékezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!