ERDON Helyi hírek

2010.10.05. 15:49

Befejeződtek a tanfolyamok

<p>A Nagyváradi Közgazdasági Egyetem, interregionális koordinátori minőségében a nők és férfiak közötti Esélyegyenlőségi Országos Ügynökséggel, a temesvári Nyugati Egyetemmel, az aradi „Aurel Vlaicu” Egyetemmel, a nagybányai Északi Egyetemmel, a resicabányai „Eftimie Murgu” Egyetemmel, a szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémiával és a Romániai Tudományos Menedzsment Egyesülettel közös együttműködésben, a „Vállalkozói szellem és az esélyegyenlőség.Egy inter-regionális női vállalkozói iskolamodell.” elnevezésű projekt keretében, az Európai Szociális Alapból finanszírozott – „Befektetés az emberekbe!” projektre vonatkozó POSDRU/9/3.1/S/5–ös szerződés értelmében közli:</p>

A Vállalkozói iskola nők számára
tanfolyamok befejezését
12 Szatmár megyei vidéki központban:
 Bikszád, Turc, Halmi, Kolcs, Szamosborhíd, Aranyos meggyes, Vetés, Szamosdob, Szatmárudvari, Majtény, Érkávás, Kányaháza.

Az oktatási tevékenységeken összesen 144 személy vett részt ingyen a 12 vidéki központ szintjén, 12 személyt választottak ki a II. célcsoportból - olyan hölgyek, akik szeretnének saját vállalkozást létrehozni.

2010. július 1 - szeptember 30. között a hallgatók minden vidéki központban elvégezték a Modul I. tanfolyamot - Az üzleti vállalkozás beindítása. A képzett hallgatókat támogatják majd abban, hogy üzleti elképzeléseiket megvalósítsák a regionális és helyi szintű vállalkozási lehetőségek függvényében. Ily módon minden hallgató kidolgozott egy üzleti tervet, amit Az én üzleti tervem elnevezésű verseny keretében értékelnek majd ki.
2010. október 1.–30. között értékelik majd ki a női vállalkozói iskola keretében képzett nők üzleti terveit, az alábbi vidéki AntrES központokban: Bikszád, Turc, Halmi, Kolcs, Szamosborhíd, Aranyos meggyes, Vetés, Szamosdob, Szatmárudvari, Majtény, Érkávás, Kányaháza.
A verseny végén, novemberben egy cég beindításához szükséges minimális összeggel díjazzák a legjobb üzleti terveket, ezek megvalósítása végett.
2010. november 2—8. között hirdetik ki Az én üzleti tervem verseny eredményét és adják át a női vállalkozói iskola elvégzését igazoló diplomákat a 12 vidéki központban, a polgármesteri hivatalok székhelyén megszervezett Női vállalkozói gála keretében.
A legjobb üzleti tervek díjazását minden megyében a Női vállalkozói gála keretében bonyolítják le, jelen esetben a 4 helyi AntrES központban: Avasfelsőfalu, Erdőd, Nagykároly, Tasnád, 2010. november 23—29. között a polgármesteri hivatalok székhelyén, és mindegyik központban három hozzá tartozó vidéki központ díjazottai lesznek jelen.

Projekt menedzser: dr.Anca Dodescu egyetemi tanár
Bővebb felvilágosítások: a www.antres.ro honlapon.
Területi koordonátor:dr. Flavia Nistor (Chiorean)egyetemi adjunktus, e-mail:flavia_chiorean@yahoo.com
Avasfelsőfalui helyi koordonátor:dr. Andreica Romulus, egyetemi adjunktus e-mail: academiacomercială@yahoo.com
Erdődi helyi koordonátor: drd. Andreica Angela, egyetemi adjunktus e-mail: academiacomercială@yahoo.com
Nagykárolyi helyi koordonátor : drd. Chiorean Flavia, egyetemi adjunktus e-mail: flavia_chiorean@yahoo.com
Tasnádi helyi koordonátor: drd. Andreica Cristina, egyetemi adjunktus e-mail: academiacomercială@yahoo.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!