ERDON Helyi hírek

2010.10.14. 06:43

A magyar és a román fél együtt kell döntsön az átadás időpontjáról

<p>Kolozsvár - A magyar és a román fél együtt kell döntsön a Mátyás-szoborcsoport hivatalos átadásának időpontjáról - nyilatkozta Csoma Botond, városi tanácsos.</p>

A kolozsvári RMDSZ-es városi tanácsos a szoborcsoport hivatalos átadásával kapcsolatban kijelentette, hogy egyelőre nem hallott konkrét javaslatokat, sőt szerinte a sajtóban korábban felröppent hír sem volt megalapozott, miszerint december elsején kerülne sor a hivatalos átadásra. Csoma Botond hozzátette, a csütörtöki tanácsülésen mindenképpen szóvá teszi Sorin Apostu polgármesternek, hogy ez a variáció a magyarok számára egyszerűen elfogadhatatlan.

- Ha ő megemlíti ezt a dátumot, akkor mindenképpen elmondom, hogy ez számunkra elfogadhatatlan, hiszen Mátyás királynak semmi köze nincs ehhez a dátumhoz - nyilatkozta Csoma Botond. Hozzátette, ebben a kérdésben a polgármester egyedül nem dönthet, mivel a szoborcsoport restaurálását fele-fele arányban finanszírozta a román és a magyar állam.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!