ERDON Helyi hírek

2010.10.06. 15:43

A konfliktus kezelése

<p>A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium immár negyedik alkalommal vesz részt az ACES által meghirdetett pályázaton, a programban az idei évben a szlovákiai Besztercebányai Evangélikus Középiskola a Kölcsey partnerintézménye — tudtuk meg Francia Réka angoltanárnőtől, aki a program szatmárnémeti vezetője.</p>

A projekt idei témája Konfliktuskezelés az iskolán belül és az iskolán kívül, mely keretében a két iskola közös pályázatának címe S.O.S. (Solutions Opportunities Success). FranciaRéka elmondta, az eddigi projektekkel ellentétben az idei évben a program során, mely jóval gyakorlatiasabb lesz, mint az eddigiek, főként a diákok kapják a főszerepet.

Számos olyan tevékenységet szerveznek, mely keretében például szégyenfalat állítanak, melyre a diákok különböző konfliktusokkal kapcsolatos cikkeket tűzhetnek ki, lesz konfliktusdoboz, melybe a tanulók cetliket tesznek, amikre saját konfliktusaikat írják le. A tanárnő hozzátette, ebben számítanak az iskolapszichológus segítségére is, akinek közreműködésével elemezhetik a diákok a konfliktushelyzeteket.

A projektre a két intézmény ezer–ezer eurós támogatást kapott, a pályázat márciusban ér véget. Mivel a szatmárnémeti gimnázium immár negyedjére vesz részt az ACES által meghirdetett programban, jövőre szünetet kell tartaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!