ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 08:17

Szoboravatás Batizon

<p>Szatmár megye - A Batizi Református Egyházközségben 2010. október 31-én, a Reformáció Emlékünnepén felavatják Batizi András reformátor szobrát – tájékoztatott az egyházközség vezetősége.</p>

A szoborállításra a reformátor születésének 500. évfordulója alkalmából kerül sor. A hálaadó istentisztelet délután 2 órakor kezdődik a helyi református templomban, amelyen Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke végzi az igehirdetés szolgálatát. Batizi András életútját és termékeny munkásságát dr. Buzogány Dezső, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzora méltatja. A szoboravatást megelőző napon, október 30-án, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel ünnepi szimpóziumot tartanak a szervezők „Batizi András az európai kultúrában” címmel. A két napos rendezvénysorozat fővédnöke Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az egyházközség vezetői mindenkit szeretettel várnak az ünnepi rendezvényekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!