ERDON Helyi hírek

2010.09.14. 16:15

Érmihályfalvi fotósok Gömörön

<p>Bihar megye - Szeptember 10. és 12. között héttagú érmihályfalvi küldöttség utazott a szlovákiai Tornaljára, eleget téve a Gömöri Fotóklub meghívásának.</p>

A Gömör tájegységbeli Tornalja, mintÉrmihályfalva testvérvárosa, már több éve baráti kapcsolatot ápol az itteni kulturális egyesületekkel. Ez alkalommal az Érmellék–2009 Fotóklub egy bemutatkozó fényképkiállítással viszonozta a gömöriek idén, a Nyíló Akác Napok alkalmából városunkban megnyitott tárlatát. A tornaljai Madárterem Galériában szépszámú közönség előtt Benedek László (Tornalja) és Bíró Károly (Érmihályfalva), a két klubelnök, fogadalmat tett kapcsolatuk további építésére, annál is inkább, mert mindkét klubnak hasonló a természetfotózás iránti elkötelezettsége.
Gazdag program
A következő két napon gazdag programmal kedveskedtek azérmihályfalviaknak: meglátogatták a domicai cseppkőbarlangot, megtekintették Krasznahorka várát, megjárták a beretkei tanösvényt, városlátogatáson vettek részt Rozsnyón, Rimaszombaton, megnézték a betléri kastélyparkot. A vendégek ottartózkodásuk idején a beretkei tájházban voltak elszállásolva, ami szintén nagy élmény volt a résztvevőknek, a ház múlt század eleji berendezése, és hangulata miatt. Utolsó nap a vendégség Benedek Lászlónak, e rendkívüli, sokoldalú embernek a lakásán végződött, ahol ízelítőt kaptak a felvidéki magyarok vendégszeretetéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!